Репер Баста, який давав концерти в окупованому Криму, виступить у Харкові

У Харкові анонсували концерт російського репера Басти (Василя Вакуленка), якому раніше СБУ забороняло в’їзд на територію України. Виступ відбудеться 17 грудня в Палаці спорту, квитки коштують від 700 гривень.

У Харкові скасували концерт російської співачки, яка виступала в окупованому Криму

Відзначимо, що у 2017 році СБУ заборонило Басті в’їзд в Україну на три роки через незаконний перетин кордону під час відвідування Криму з концертами. Однак у 2020-му термін заборони закінчився, і за клопотанням СБУ Міністерство культури виключило артиста зі списку осіб, що створюють загрозу національній безпеці.

Крім концертів на півострові, Баста знявся у фільмі “Ке-ди”, де він зіграв російського військовослужбовця, який проходить службу в окупованому Криму. Баста також був у журі російського конкурсу, на якому обрали найкращу пісню про Кримський міст, побудований окупантами, де в приспіві звучать слова “бажаний Кримський міст з’єднав два береги Росії”.

Влітку активісти пікетували концерти Басти в Києві.

Раніше в Харкові двічі скасовували концерт групи Spiritual Seasons, що виступала в Криму. Кілька учасників колективу були розміщені на сайті “Миротворець”. Після втручання патріотичної громадськості їхній концертний тур у Харкові, Полтаві та Дніпрі скасували.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі