Робили 2500 “закладок” на місяць: у Харкові силовики затримали членів наркоугрупування

Фігурантам загрожує до 10 років в’язниці. Про це сьогодні повідомили в прес-службі ГУ НПУ в Харківській області.

Поліцейські затримали в Харкові членів наркоугрупування. За даними правоохоронців, незаконну схему з розповсюдження метадону організувала пара з Умані. У свій “бізнес” вони залучили вісьмох людей з Харківської та Черкаської областей.

Поліцейські вилучили у харків’янки майже 40 згортків з наркотиками

Як розповіли в поліції, 20-річний уродженець Вінницької області за допомогою популярних месенджерів приймав замовлення, координував роботу дилерів і кур’єра. Поширенням заборонених речовин у Харкові займалися двоє чоловіків та дві жінки віком від 31 до 53 років. “Товар” отримували поштою, а потім фасували його на “дози”. Щомісяця вони робили приблизно 2500 “закладок”. Прибуток від незаконної діяльності склав близько одного мільйона гривень.

У Харкові у жителя хостелу вилучили 900 згортків з метадоном

Силовики затримали кур’єра на одному з харківських автовокзалів, коли той перевозив чергову партію наркотиків. Під час обшуків у квартирах фігурантів з трьох областей правоохоронці вилучили 620 згортків з метадоном, електронні ваги, банківські картки, мобільні телефони та “чорнові” записи.

dbn_ozg_04_11_21_4.jpg

П’ятьох членів банди затримали. Їм вручили підозри за статтями 307 (“незаконне виробництво, зберігання і збут наркотичних засобів) і 321 (“незаконне пересилання заборонених речовин”) КК України. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років. Зараз вирішується питання про вручення підозр ще трьом фігурантам.

Нагадаємо, раніше в Харкові правоохоронці затримали 20-літнього жителя Миколаївкою області, який робив “закладки” в будинку на вулиці Гвардійців Широнінців. Під час огляду копи виявили у нього ще кілька пакетів з наркотичною речовиною. Фігурант також розповів поліцейським, що в хостелі, де він зупинився, зберігається ще 900 згортків з метадоном. Наркотичні речовини вилучили, закладника заарештували. Йому загрожує до десяти років в’язниці.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі