Російський паспорт заступника голови облради Мальованого: СБУ та Єгорова-Луценко озвучили різні версії

Скандал з паспортом рф, який є у заступника керівника Харківської обласної ради, отримав своє продовження. СБУ стверджує, що Богдан Мальований не проходив спеціальну перевірку, в той час, як голова облради Тетяна Єгорова-Луценко раніше озвучувала прямо протилежну інформацію.

У заступника голови Харківської облради знайшли російський паспорт — нардеп

Нагадаємо, про паспорт рф, який є у заступника голови облради, стало відомо ще в лютому 2022 року – до початку повномасштабного російського вторгнення. Тоді в облраді повідомили, що СБУ почала за даним фактом перевірку.

Богдан Мальований тим часом продовжував займати свою посаду, навіть попри вторгнення росіян та окупацію частини Харківської області.

В Харківській області колаборантка хотіла впровадити стандарти освіти з РФ: жінці оголосили підозру

2 липня відбулася сесія Харківської облради. На ній голова органу місцевого самоврядування Тетяна Єгорова-Луценко заявила, що на момент призначення Мальований начебто пройшов всі спецперевірки.

“Більш того, я зазначала кожного разу – на момент підписання розпорядження, коли пан Мальований приступив до виконання своїх обов’язків, ми отримали всі відповіді за спеціальними перевірками. Від всіх державних органів, правоохоронних в тому числі. І Служби безпеки в тому числі”, – заявила Тетяна Єгорова-Луценко.

Скріншот з запису сесії облради

Однак 14 липня народний депутат Ірина Фріз опублікувала відповідь СБУ на її запит. Силовики стверджують, що в Мальованого є російський паспорт “згідно з відомостями з онлайн-сервісу”.

“Службою безпеки України спеціальна перевірка громадянина України Богдана Мальованого як кандидата на посаду заступника Голови Харківської обласної ради не проводилася і звернень про її проведення до СБУ не надходило”, – повідомили силовики.

Таким чином, їхня версія повністю суперечить повідомленню голови облради Тетяни Єгорової-Луценко.

Теги:

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі