Росіяни стягують техніку до кордону з окупованою частиною Харківщини

Армія Росії збільшує присутність військової техніки на кордоні з Україною поблизу окупованої частини Харківської області. На супутникових знімках, які оприлюднило Радіо Свобода, видно, що частину техніки транспортують залізницею і звозять до села Соболівка Бєлгородської області Росії.

Українські захисники збили російський штурмовик Су-25

За словами військових експертів, у подальшому російські військові можуть використовувати цю техніку, зокрема, на Ізюмському і Слов’янському напрямках.

28 липня супутник зафіксував у селі Соболівка збільшення кількості військової техніки й особового складу у порівнянні зі знімком з космосу цієї місцевості за 19 червня.

Територія села військові РФ і раніше використовували для розміщення техніки. Супутник також зафіксував момент, як 28 липня військову техніку привезли до Соболівки залізницею.

«Тут більше за техніку, ніж за людину…»: російський військовий поскаржився на ставлення з боку командирів

Супутник Planet Labs також зафіксував скупчення військової техніки поблизу Соболівки – на північний захід і північний схід від села. Вона почала з’являтися там від початку повномасштабного вторгнення і поступово її кількість збільшувалась. У порівнянні з червнем на цій території кількість техніки майже не змінилася, але супутник фіксував її переміщення.

Нагдаємо, територію суміжної з Харківщиною Бєлгородської області рашисти використовують для обстрілів региону. Зокрема, звідти щоночі запускають по Харкову ракети “Іскандер”.

Коментарі