Російські військові били по Вінниці гіперзвуковими ракетами “Кинжал”

Про це 8 серпня повідомили на офіційній Telegram-сторінці Повітряного командування ЗСУ.

Російські окупанти 7 серпня обстріляли військові об’єкти у Вінниці, застосувавши гіперзвукові ракети повітряного базування Х-47М “Кинжал”, – повідомили у ЗСУ.

“Основним носієм ракет цього типу є винищувач МіГ-31, також можуть застосовуватись бомбардувальники Ту-22М3 та Ту-160. Це найновіший тип ракет, які має росія. Після прийняття на озброєння у 2018 році їх випущено усього декілька десятків. Бойова частина Х-47М становить 500 кг, швидкість ракети — від 3500 до понад 12000 км/год. Після пуску з літака ракета піднімається на велику висоту у верхні шари атмосфери. А при заході на ціль по балістичній траєкторії може розвивати швидкість близько 12 тисяч км/год. Тактико-технічні характеристики цієї ракети не дозволяють існуючим в Збройних Силах України засобам протиповітряної оборони ефективно виявляти та знищувати її”, — йдеться у повідомленні.

У ЗСУ також нагадали, що з 24 лютого зафіксовано лише кілька бойових застосувань ракет цього типу, які противник намагається використати для надзвичайно важливих цілей.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі