Розбій у центрі Харкова на 885 тисяч гривень: суд виніс вирок іноземцю

Червонозаводський районний суд Харкова виніс вирок у справі про гучний розбійний напад у центрі міста. Тоді здобиччю зловмисників стали 885 тисяч гривень. Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

Чоловік отримав дев’ять років в’язниці за зґвалтування пенсіонерки та розбій

Нагадаємо, інцидент стався 8 жовтня 2019 року в провулку Троїцькому. За даними слідства, зловмисники розбили вікно в автомобілі Volkswagen Touareg і, погрожуючи водієві ножем, забрали у нього сумку з великою сумою грошей.

Спочатку звучала сума в мільйон гривень, однак пізніше з’ясувалося, що злочинці заволоділи майже 900 тисячами, а ще 180 тисяч – втратили під час втечі. Засоби належали приватному підприємству SkyLine Travel (турагентство). Зловмисники втекли на автомобілі Toyota Camry. Незабаром правоохоронці відшукали машину та затримали одного з фігурантів.

У Харкові трьох патрульних підозрюють у нападі на чоловіків і грабежі

В ході розгляду громадянин Грузії не визнав своєї провини. Він заявив, що не брав участі в розбійному нападі, а просто погодився перегнати автомобіль за п’ять тисяч гривень. При цьому ніякої інформації про свого замовника чоловік не пам’ятав. Однак фігуранта впізнала одна зі свідків.

Суд визнав іноземця винним у розбої із заволодінням майна в особливо великому розмірі. Його засудили до дев’яти років позбавлення волі. В строк відбування покарання засудженому зарахують час у СІЗО з жовтня 2019 року. Наразі вердикт не набув чинності та може бути оскаржений в апеляції.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі