Розгортав російський триколор на площі Куп’янська: посібнику рашистів повідомили про підозру (Фото)

Про це 26 жовтня розповіли в Офісі генерального прокурора України.

Правоохоронці на Харківщині викрили помічника російських окупантів. За даними слідства, головний державний інспектор Харківської митниці у тимчасово окупованому Куп’янську добровільно співпрацював із представниками країни-агресора. Ччоловік обійняв посаду “заступника міністра з промисловості” так званої “військово-цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області”.

Фігурант підбирав кадри та модерував створення нової митниці, яка мала розташовуватися між окупованою Харківською областю та так званими “ЛНР” і “ДНР”. Крім того, чоловік організовував у Краснодарі для своїх підлеглих навчальні курси, щоб ті зналися на російському законодавстві. Також 22 серпня під час святкування дня прапора РФ, заступника міністра промисловості разом з іншими колаборантами розгортав на центральній площі Куп’янська російський триколор.

Запустити окупаційну митницю фігурантові не вдалося. 25 жовтня правоохоронці затримали його у Харкові. Головному державному інспектору Харківської митниці повідомили про підозру за статтями 111-1 (“колабораціонізм”) та 111-2 (“пособництво державі-агресору”) КК України) та за фактом пособництва державі-агресору (ст. 111-2 КК України). Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі