Розслідувачі ідентифікували особу “старости”-колаборанта на Харківщині, якому висунули підозру – ХАЦ

Харківський антикорупційний центр ідентифікував особистість колаборанта з Харківської області – так званого “и. о. помощника начальника Двуречанского территориального управления Купянской военно-гражданской администрации Харьковской области”, якому нещодавно було заочно повідомлено про підозру.

Про це повідомляє пресслужба ХАЦ.

Мова йде про 47-річного мешканця Дворічної Челомбітька Олександра Івановича. Під час тимчасової окупації він виконував функції так званого “старости” села Кам’янка Дворічанської територіальної громади Куп’янського району; за довоєнними данними, у селі мешкала 961 особа.

До суду передано справу гауляйтера з Харківщини: що відомо

На “посаді” колаборант керував “благоустроєм” н/п, видачею місцевим мешканцям дров та так званої “гуманітарної допомоги”, а також видачею російських грошей у розмірі 10 тисяч рублів на помешкання.

До війни Челомбітько був співвласником ТОВ “Оскол 08” (агропром), також значився практикуючим ветеринарним лікарем. Має освіту – навчався в Українській академії державного управління при Президентові України та в Харківській державній зооветакадемії.

Наразі поплічник терористів підозрюється за фактом скоєння злочину згідно ч. 5 ст. 111-1 КК України.

Коментарі