Розстріляли двох мешканців Київської області: російським військовим повідомили про підозру (Фото)

Про це 26 серпня повідомили у Офісі Генерального прокурора України.

За даними слідства, у березні п’ятеро військовослужбовців росії на автомобілі з літерою “V” та написом “Танковий спецназ RUS” приїхали на підприємство поблизу населеного пункту Мрія Бучанського району Київської області. У цей час до окупантів вийшли двоє цивільних беззбройних чоловіків – власник та охоронець підприємства. Загарбники, переконавшись у тому, що люди не становлять їм жодної загрози, дозволили їм піти. Щойно потерпілі відійшли на кілька метрів, фігурант разом із невстановленим військовослужбовцем відкрили вогонь із автоматичної зброї їм у спину. Від отриманих вогнепальних поранень чоловіки померли. Після цього окупанти обікрали підприємство та поїхали.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Правоохоронці встановили особу ще одного російського окупанта, причетного до вбивства мирних громадян під час окупації частини Київщини. Фігурантам вручили підозри за статтею 438 (“порушення правил та звичаїв війни”) КК України.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі