Розстріляли колону цивільних машин у Гостомелі: п’ятьом військовим РФ повідомили про підозру (Фото)

Співробітники СБУ ідентифікували російських омоновців, котрі розстрілювали українські евакуаційні колони. Про це 28 вересня повідомили у Службі безпеки України.

За даними слідства, трагедія сталася 25 лютого. П’ятеро рашистів розстріляли 10 цивільних автомобілів із мирними мешканцями Гостомеля під час окупації селища. Потерпілі намагалися евакуюватись із зони бойових дій у напрямку Києва. Внаслідок обстрілу загинули п’ятеро людей, ще шестеро – отримали тяжкі поранення.

До злочину причетні підрозділи зведеного загону росгвардії Кемерово, Новокузнецька, а також мобільного загону особливого призначення Красноярського краю.

“Не виконавши завдання кремля із захоплення Києва, окупанти відступили та зайняли позиції у Гостомелі. Перебуваючи у районі вулиць Шевченка та Свято-Покровської, агресори понад шість годин розстрілювали легкові автомобілі з місцевими жителями”, — йдеться у повідомленні СБУ.

Злочинний наказ стріляти по цивільним віддавали командир підрозділу омоновців, його заступник і представник командування росгвардії Красноярського краю. СБУ змогла встановити дані фігурантів та їх контакти. Також ідентифіковано двох підлеглих, які власноруч розстрілювали автоколони.

“Під час слідства вдалося встановити особи 11 потерпілих та понад 40 свідків військового злочину. Призначено 57 експертиз, проведено понад дев’ять слідчих експериментів, отримано відео з камер, розташованих поруч із місцем розстрілів”, — розповіли в СБУ,

П’ятьом російським загарбникам повідомили про підозру за статтею 438 (“порушення законів та звичаїв війни, пов’язані з умисним убивством, скоєні за попередньою змовою групою осіб”) КК України.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі