СБУ на Дніпропетровщині затримала ворожого інформатора: зливав фото та відео позицій (Фото)

Служба безпеки України під час проведення контрдиверсійних заходів на Дніпропетровщині затримала російського інформатора, який збирав дані про оборону Дніпропетровської області.

Як повідомляє пресслужба СБУ, зловмисник за власною ініціативою, керуючись ідеологічними мотивами, поширював у проросійських пабліках фото та відео з місцями базування Сил оборони в області. Це привернуло до нього увагу спецслужб росіян.

Через месенджер російські терористи вийшли з інформатором на зв’язок та завербували його. Гроші за виконання доручень йому пересилали на банківську картку – а цікавила терористів насамперед інформація щодо переміщення колон із військовою технікою іноземного виробництва.

Інформатор приховано фотографував переміщення підрозділів ЗСУ на місцевості, а потім передавав фотоматеріал своїм кураторам. Отриману інформацію терористи використовували для підготовки та проведення прицільних ракетних ударів по українських об’єктах.

Поплічника терористів затримали під час чергової передачі інформації куратору. Під час обшуку знайдено докази протиправної діяльності, вилучено комп’ютерну техніку та телефон. Наразі поплічник терористів під вартою, йому загрожує до 12 років тюрми.

Коментарі