СБУ розкрила діяльність псевдорелігійної секти “АллатРа”, яка діяла на користь рф (Фото, Відео)

Спільно з Національною поліцією, Служба безпеки України викрила та припинила діяльність міжнародної злочинної організації АллатРа. Після численних етапів спецоперації в Києві та різних регіонах України було припинено понад 20 осередків цієї групи, які сприяли інтересам російських спецслужб.

Члени цієї релігійної секти видаючи себе за “місіонерів”, виправдовували агресію росії та публічно розповсюджували ідею “союзу слов’янських народів” під московським керівництвом.

Лідери цієї організації створили чітку ієрархічну структуру та “представництва” в кожному обласному центрі України. Осередки АллатРа закликали місцевих мешканців приєднуватися до секти та сприяли поширенню кремлівських ідей.

З метою привертання однодумців та просування проросійських поглядів, члени організації створили власний YouTube-канал з майже півмільйоном підписників. Організатори АллатРа також запустили мережу власних медіа та інтернет-ресурсів, телеграм-канали та сторінки в соціальних мережах, такі як TikTok, де публікували пропагандистські матеріали, просуваючи проросійські наративи через ідеї “благодійного суспільства.”

Вандали пошкодили скіфські баби біля Історичного музею в Харкові (Фото)

Крім цього, вони заохочували російських окупантів здійснювати масштабні ракетні атаки на цивільну інфраструктуру українських міст.

Результати розслідування підтвердили вину лідерів та активних членів АллатРа. Відомо, що лідери цієї групи незаконно залишили Україну навесні 2022 року, використовуючи фальшиві документи про зняття з військового обліку. Закордоном вони продовжували керувати свою злочинну організацію в Україні.

Експертиза, проведена Службою безпеки, підтвердила підривну діяльність АллатРа на користь рф. Крім того, встановлено, що ця секта створила філії в росії, білорусі та інших країнах Європи, Центральної Азії та США.

Під час обшуків в осередках секти та в помешканнях фігурантів у різних областях України було виявлено комп’ютери, мобільні телефони, літературу, документи та інші докази незаконної діяльності.

На підставі отриманих доказів готується повідомлення про підозру для керівництва та учасників АллатРа за рядом статей Кримінального кодексу України. Проводиться розслідування для встановлення всіх учасників цієї злочинної організації з метою притягнення їх до відповідальності. Учасникам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Спецоперація проводилася під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора.

Коментарі