СБУ встановила генерала російського спецназу, який координує ворожі ДРГ на східному фронті

Керівник розвідки повітряно-десантних військ рф організовує підготовку та координує діяльність російських диверсійно-розвідувальних груп на Донецькому напрямку. Під його керівництвом ворожі ДРГ намагаються прориватися через лінію фронту для проведення диверсій проти українських військ та об’єктів критичної інфраструктури. Про це повідомили у пресслсжбі СБУ.

Встановлено, що зловмисником є «герой росії», генерал-майор зс рф із позивним «Сторож», який ще у 2014 році був «відряджений» до складу терористичної організації «днр». Там він займався формуванням та бойовою підготовкою груп російського спецназу для проведення розвідувально-підривної діяльності проти Сил антитерористичної операції. Для цього використовував свої спеціальні навички та досвід бойових дій на північному кавказі. Саме він командував ворожими ДРГ під час захоплення Слов’янська угрупованням «Стрєлкова» і їхніми подальшими діями проти українських військ.

СБУ встановила особу російського командира, який віддав наказ катувати українців у Херсоні

З початку повномасштабного вторгнення зловмисник отримав завдання з Москви організувати діяльність диверсійних груп, до яких увійшли підрозділи ВДВ РФ та учасники терористичних угруповань «днр».

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки висунули російському генералу підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній організації та сприяння її діяльності). Тривають комплексні заході для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі