СБУ викрила колаборанта, який допомагав окупантам збирати списки місцевих мешканців

Служба безпеки України (СБУ) повідомила про підозру 56-річному мешканцю Куп’янського району, який перебував у зоні конфлікту та приєднався до противника, у справі про колаборацію.

За даними розслідування, у липні минулого року цей чоловік взяв на себе обов’язки “и.о. хозяйственного работника отдела административно- хозяйственного обеспечения Двуречанского территориального управления” в незаконному органі окупаційної влади.

На цій посаді він організовував збір та облік інформації про осіб, яким надавалася матеріальна допомога від окупантів.

Отримані дані зловмисник передавав до “военно-гражданской администрации” російських окупантів.

Готував “референдум” про приєднання до РФ: звільненого з-під варти колаборанта з Вовчанська знову арештували

За інформацією СБУ, незаконно зібрані особисті дані мешканців Куп’янського району могли бути використані окупантами для нав’язування російського громадянства та організації псевдореферендуму про приєднання до країни-агресора.

Після визволення району колаборант залишився на місці, сподіваючись уникнути покарання. Проте спеціальні служби виявили його злочинну діяльність.

Правоохоронці повідомили чоловікові про підозру за частиною 2 статті 111-1 Кримінального кодексу України (колаборація). Викриття та фіксацію протиправних дій проводили спільно співробітники СБУ Харківської області та Національної поліції за участю прокуратури Куп’янського округу.

Коментарі