СБУ заблокувала криптогаманець громадянина РФ, який спонсорував терористів

Про це 23 серпня повідомили у Службі безпеки України.

Співробітники СБУ вперше заблокували криптогаманець громадянина росії, який спонсорував окупантів. Фігурант називає себе волонтером і з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну збирає гроші для армії загарбників.

“На момент блокування на рахунку росіянина накопичилося понад 800 тисяч у гривневому еквіваленті. Ці кошти заарештовані, вирішується питання щодо їх відстеження та виведення в українську юрисдикцію”, — повідомили у СБУ.

За даними слідства, значну частину пожертвувань зловмисник направляв на купівлю військового спорядження для бойовиків терористичних організацій “Л/ДНР”.

Крім цього, “волонтер” просував у соцмережах ідею про необхідність фінансової допомоги учасникам незаконних збройних формувань. Для цього чоловік регулярно створював тематичний фото- та відеоконтент, поширював аналогічні повідомлення своїх однодумців та звітував про використання зібраних коштів.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Чоловіку повідомили про підозру за статтею 258-1 (фінансування тероризму) КК України.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі