СБУ запобігла спробі передачі за кордон технологій з виробництва авіадвигунів (Фото)

Про це 19 вересня повідомили у Службі безпеки України.

У Запоріжжі співробітники СБУ запобігли спробі нелегальної передачі новітніх військових технологій в одну із країн Східної Азії.

За даними слідства, незаконну схему організував колишній співробітник одного із оборонних підприємств регіону. До протиправної діяльності він залучив трьох нинішніх працівників. Спільники таємно копіювали секретну інформацію з робочих комп’ютерів та зразки технічної документації. Отримані відомості організатор планував за гроші передати іноземним представникам через закриті канали електронного зв’язку.

За попередніми висновками фахівців оборонно-промислового комплексу України, у разі отримання технологій, іноземці могли налагодити власне виробництво модернізованих авіадвигунів.

Під час обшуків у робочих кабінетах та будинках фігурантів правоохоронці вилучили електронні носії інформації з технічною документацією військового призначення, засоби зв’язку, $30 тисяч задатку за нелегальний експорт.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Наразі вирішується питання про повідомлення учасникам незаконної схеми підозр за статтею 333 (“порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю”) КК України та обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі