СБУ затримала колишню співробітницю поліції, яка перейшла на бік ворога: зрадниця намагалася переховуватися

Служба безпеки України в Харківській області затримала колишню співробітницю Національної поліції, яка добровільно перейшла на бік російських терористів, тим самим зрадивши присягу і Батьківщину.

Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Фінансували Росгвардію та МВС РФ: СБУ провела обшуки в офісах компаній Оксани Марченко (Фото)

“26-річна працівниця Національної поліції, яка на початку збройної агресії рф обіймала посаду інспектора з інформаційної підтримки в одному з районних відділів поліції ГУНП в Харківській області, в кінці травня добровільно погодилася служити російсько-окупаційним військам”, — написав спікер.

Зрадниця за власною ініціативою написала “заяву” на адресу окупаційної адміністрації. Потім вона уклала з призначеним російськими терористами “головою адміністрації” так званий “трудовий договір” та отримала натомість посаду “старшого інспектора групи аналізу, планування та обліку” незаконного правоохоронного органу — так званого”управління внутрішніх справ військово-цивільної адміністрації Харківської області”.

Також від терористів зрадниця отримала “посвідчення співробітника” і навіть поліцейську форму з фальшивими шевронами.

“На цій посаді зловмисниця приймала від населення заяви та повідомлення про правопорушення, оформляла відповідні документи, чим створювала умови для функціонування незаконного правоохоронного органу агресорів, забезпечувала становлення і зміцнення російської влади на тимчасово окупованій території Куп’янського району”, — вказується в повідомленні.

СБУ повідомила про підозру Діані Панченко, яка активно поширює ворожу пропаганду

Відзначається, що за свою “працю” російські терористи платили зрадниці всього лише 45 тисяч російських рублів на місяць. З лав НПУ зрадницю вигнали у червні 2022 року. Після того, як у вересні 2022 року було деокуповано майже всю Харківщину, зрадниця Батьківщини запанікувала та спробувала сховатися від правосуддя у приватному будинку батьків.

Однак співробітники СБУ змогли локалізувати її місцезнаходження та затримати — підозрювана переховувалася в селі Старовірівка Куп’янського району. На цей момент зрадниці повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України, її взяли під варту без права застави.

Коментарі