СБУ затримала п’ятьох бойовиків “днр”, які воювали проти України

Служба безпеки зібрала неспростовні докази провини ще п’ятьох учасників окупаційних угруповань РФ, які воювали проти України. Ними є бойовики терористичної організації “днр”, яких на початку повномасштабного вторгнення “перевели” до складу штурмових підрозділів 1-го та 2-го армійських корпусів південного військового округу ЗС РФ.

Про це повідомляє пресслужба Служби безпеки України.

Першим фігурантом справи є бойовик, який з 2014 року перебував у складі розвідувального управління республіканської гвардії “днр”. У лавах терористичного угруповання він охороняв секретні російські в’язниці, в яких незаконно утримували учасників руху опору. А після 24 лютого він брав безпосередню участь у штурмі українських міст Донецької області.

СБУ викрила настоятеля храму УПЦ (МП), який збирав розвіддані для ФСБ

Другий та третій фігуранти напередодні повномасштабної агресії вступили в так звану “народну міліцію днр”, де їх призначили на “посади” стрільців. Разом з іншими окупантами вони обстрілювали населені пункти на сході України, а також здійснювали інженерно-технічне облаштування ворожих позицій.

Четвертим фігурантом-бойовиком є житель Горлівки, який у 2020 році приєднався до незаконного збройного формування “днр”. Його направили служити в танковий батальйон на “посаду” навідника. У лютому цього року його перекинули на Новобахмутівку, де разом з окупантами обстрілював житлові квартали, цивільні та енергетичні об’єкти критичної інфраструктури.

На Донеччині СБУ затримала інформатора-навідника ворожих спецслужб

Ще одним з учасників окупаційних угруповань, які воювали на боці “днр”, виявився бойовик, який у 2019 році добровільно приєднався до складу “2-го батальйону днр”. Він служив на посаді стрілка протитанкового артилерійського взводу і брав участь у боях проти українських захисників в районі Василівки та Кам’янки Донецької області.

Наразі всім фігурантам повідомлено про підозру за 6 статтями Кримінального кодексу України: Державна зрада (ст. 111), посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ст. 110), колабораційна діяльність (ст. 111-1), участь у терористичній організації (ст. 258-3), участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ст. 260).

Зараз всі підозрювані перебувають під вартою.

Коментарі