СБУ затримала двох бойовиків із угрупування “Мотороли” (Фото)

Про це 19 вересня повідомили у Службі безпеки України.

Співробітники СБУ на Донеччині затримали двох російських диверсантів. Фігуранти прибули до Покровська для проведення розвідувально-підривної діяльності проти Сил оборони України.

У затриманих вилучили посвідчення учасників незаконних збройних формувань, арсенал автоматичної зброї та боєприпасів, замаскованих у спеціально обладнаних схованках.

За даними слідства, виявилися що це двоє місцевих жителів, які у 2014 році приєдналися до лав терористичних угруповань “Схід” та “Слов’янська бригада”. Під керівництвом ватажка з позивним “Моторола” вони брали активну участь у бойових діях проти українських військ поблизу Краматорська. Перебуваючи у складі ворожих мінометних розрахунків, бойовики прикривали відступ зі слов’янських підрозділів терориста Стрєлкова.

До початку повномасштабного вторгнення агресори “перекинули” обох зловмисників на підконтрольну українській владі територію. Там вони перебували у режимі очікування подальших завдань від своїх російських кураторів та намагалися ховатися серед місцевих жителів. Співробітники СБУ спрацювали на випередження: встановили місцезнаходження та затримали поплічників країни-агресора.

Затриманим повідомили про підозру за статтею 258-3 (“участь у терористичній групі чи терористичній організації”) КК України. Нині вони перебувають під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі