СБУ затримала трьох «чорних зброярів», які намагалися продати зброю та боєприпаси з деокупованих територій (Фото)

В результаті спільних операцій, проведених Службою безпеки України (СБУ) у Вінницькій, Миколаївській та Закарпатській областях, затримано осіб, які намагались торгувати нелегальною зброєю та боєприпасами, знайденими в деокупованих районах на сході України.

Серед конфіскованої зброї були російський танковий кулемет, гранатомети, снайперська зброя та вибухівка. У Вінницькій області затримано особу, яка підготувала арсенал «трофейної» зброї та боєприпасів на суму 3 мільйони гривень для продажу. Виявлено, що зловмисник відновлював та реалізовував пошкоджені зразки засобів ураження через інтернет-платформи.

Трьох наркоторгівців із Прикарпаття засуджено за контрабанду наркотиків під виглядом прального порошку (Фото)

На Закарпатті затримано голову місцевої громадської організації, який зберігав ручний кулемет Дегтярьова разом з набоями у своєму автомобілі. Крім того, він підозрюється у розкраданні коштів, зібраних на потреби Збройних Сил України.

В Миколаївській області співробітники СБУ виявили сховище з бойовими засобами ураження, які були приховані в складському приміщенні. Власником цього арсеналу виявився місцевий мешканець, який звозив зброю та боєприпаси з районів колишніх бойових дій.

Усі затримані особи підозрюються у порушенні статті 263 Кримінального кодексу України та перебувають під вартою. Конфісковану зброю та боєприпаси планується передати на потреби Збройних Сил України.

Коментарі