СБУ знешкодила кримінальне угруповання, яким керував колишній нардеп Ілля Ківа (Відео)

Про це 7 жовтня повідомили у Службі безпеки України.

Співробітники СБУ в Києві нейтралізували кримінальне угрупування, яке функціонувало як “силовий осередок” забороненої в Україні партії ОПЗЖ.

Члени угруповання входили до громадського об’єднання “Патріоти за життя”, яке контролює колишній народний депутат Ілля Ківа. Сам він перебуває у міжнародному розшуку за скоєння особливо тяжких злочинів, серед яких державна зрада та посягання на територіальну цілісність України.

До втечі нардепа до Росії ці “патріоти” виконували завдання щодо здійснення провокацій під час масових заходів. Їхньою метою було розхитування суспільно-політичної обстановки в країні. Крім цього, членів угруповання залучали до так званої “фізичної підтримки” та охорони публічних виступів представників прокремлівської партії, насамперед у центрі столиці, розповіли у СБУ.

До складу угруповання входило щонайменше 12 осіб. Усі вони мають відношення до кримінальних кіл. Їхній організатор був на прямому зв’язку з Іллею Кивою, погоджуючи свої дії, у тому числі й після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Учасники банди мали залишитися у Києві для підтримки окупантів у разі захоплення регіону. Однак після втечі Киви його поплічники вирішили організувати наркобізнес для отримання додаткового “прибутку”. Фігуранти налагодили виробництво та збут оптових партій амфетаміну у Київській області. І тому вони обладнали у власних будинках дві нарколабораторії. Клієнтів підшукували через особисті зв’язки та продавали товар, використовуючи розгалужену мережу дилерів.
Під час обшуків у будинках фігурантів правоохоронці виявили підготовлені до збуту наркотики та психотропи, а також обладнання для їх виготовлення.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 307 (“незаконне провадження, виготовлення чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів”) КК України. Наразі вирішується питання про вручення фігурантам підозр і обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі