Шантажували підприємців: у Харкові троє податківців вимагали хабарі під виглядом допомоги ЗСУ

Троє харківських податківців, серед яких двоє обіймають керівні посади, протягом 2023 року залякували місцевих підприємців залишити їх у період війни без можливості займатися бізнесом. Зокрема, посадовці шантажували накласти арешт на майно підприємств, передати його на примусову реалізацію та заблокувати банківські рахунки. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

На Полтавщині керівник військомату вимагав хабарі за бронювання від призову

Як встановило слідтво, податківці вимагали хабарі від підприємців для того, щоб останні могли без перешкод вести свою діяльність. при цьому фігуранти говорили, що ці гроші будуть оформлені як благодійність та допомога Збройним силам України, хочі насправді гроші надходили особисто у кишені податківцям.

Правоохоронці задокументували численні епізоди злочинної діяльності фігурантів. В середньому з кожного підприємства-боржника вони вимагали від 20 до 30 тисяч гривень.

Суд узяв всіх трьох посадовців під варту. Їм оголосили підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України: одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб та повторно, поєднане з вимаганням. Вирішується питання щодо відсторонення податківців від займаних посад. Санкція статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі