Шпигував за позиціями HIMARS: на Дніпропетровщині затримали російського агента (Фото)

Правоохоронці затримали російського агента, котрий розвідував позиції українських військових. Про це 29 жовтня повідомили у Службі безпеки України.

Чоловік збирав інформацію про місця дислокації та переміщення підрозділів сил оборони на території Дніпропетровської області. Також він мав виявляти можливі бойові позиції реактивних систем HIMARS та далекобійних британських гаубиць М777 поблизу лінії фронту.

Фігурант коригував численні ракетні удари по Нікополю, зокрема по об’єктах енергетичної інфраструктури. Зібрану інформацію передавав загарбникам через анонімні месенджери у вигляді фотографій із прив’язкою до місцевості та докладним описом. Після ворожого обстрілу чоловік звітував окупантам про наслідки повітряних атак.

Російським агентом виявився мешканець Дніпропетровської області, якого після початку повномасштабного вторгнення завербували представники спецслужб росії. Під час обшуків у його будинку силовики виявили мобільний телефон та комп’ютер із доказами протиправної діяльності.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Чоловіку повідомили про підозру за статтею 111 (державна зрада) КК України. Наразі він перебуває під вартою.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі