Сім’я нового губернатора Харківської області активно скуповує нерухомість — ХАЦ

Сім’я Олега Синьогубова, якого перевели з Полтавської області в ХОДА володіє нерухомістю в Харкові та області вартістю в десятки мільйонів гривень. Про це повідомили в Харківському антикорупційному центрі.

Тільки в 2021 році дружина Олега Синьогубова Ганна Журавльова придбала мансарду на вулиці Сумській та дві ділянки в Лісопарку.

Розслідувачі кажуть: першу декларацію Синьогубов подав ще в 2017 році, коли претендував на посаду судді. Тоді він вказав 242 тисячі гривень зарплати в університеті, 75 тисяч гривень дивідендів у ТОВ “Насіння Слобожанщини”, 40 тисяч гривень сімейних заощаджень. У той же рік він з дружиною купив відразу три квартири.

Головою Харківської облдержадміністрації став професор з мільйонами готівки: що відомо про Олега Синьогубова

Через рік з’явилася нерухомість в столиці. Квартира площею 114 м кв обійшлася трохи більше мільйона гривень. Ще одна квартира на 200 м кв на проспекті Науки в Харкові затягнула на 1,8 мільйонів гривень.

“При цьому, звідки взялися гроші на дорогі покупки, в декларації не сказано”, – кажуть в ХАЦ.

У наступних деклараціях Синьогубов вказував, що продавав деякі об’єкти нерухомості та міняв авто. У 2021 році йому подарували мільйон гривень, але хто саме – невідомо. Нещодавно дружина нового голови Харківської ОДА придбала дві земельні ділянки в Лісопарку.

“За даними кадастрової карти, нормативна вартість однієї ділянки площею 20 соток становить 95 мільйонів гривень. Також вона придбала 1,28 га сільгоспземель біля Дергачів”, – пишуть в ХАЦ.

Крім того Ганна Журавльова стала власницею мансарди в будівлі по Сумській, 96. Кілька років тому подібну мансарду продавали за 240 тисяч доларів.

149769.jpg
Будівля по вулиці Сумській

“Як бачимо, сім’я Синьогубова планувала повернутися до Харкова, тому що купувати нерухомість в рідному місті вони почали ще кілька місяців тому”, – резюмують в антикорупційному центрі.

У ХАЦ вказують, що у нового глави ХОДА є політичні зв’язки. На минулих парламентських виборах Синьогубов був довіреною особою нинішнього нардепа Олексія Красова. При цьому обидва політики входять в оточення Романа Ярового – зятя колишнього нардепа Василя Грицака, якого називали лобістом концерну ЄДАПС.

Чиновник Харківської ОДА купив машину та звільнився

“Варто відзначити, що за даними сайту “Наші Гроші”, співробітники концерну ЄДАПС, який за часів Кучми-Ющенка-Януковича монополізував виготовлення акцизних марок на алкоголь та тютюн, водійських посвідчень, паспортів українців та інших документів, зараз повертаються та отримують державні підряди”, – пишуть розслідувачі.

Крім того, деякі ЗМІ пов’язують політичні призначення Синьогубова з лобі з боку власника концерну “Агротрейд” Всеволода Кожем’яко. Це обумовлено тим, що, за даними медіа, в Агротрейді працював батько нового голови ОДА – Василь Синьогубов.

Коментарі