Сім’я Ротшильдів готова інвестувати в “Екополіс ХТЗ” Олександра Ярославського

Вперше в історії проведення ділових заходів в Україні спеціальним гостем інвестиційного форуму “Харків: розвиток та інвестиції” став Натаніель Ротшильд – представник знаменитої династії міжнародних фінансистів.

Він прибув на запрошення відомого українського бізнесмена Олександра Ярославського,  якому належить група DCH традиційно є стратегічним партнером таких форумів у Харківському регіоні.

Виступаючи в Харкові, Натаніель Ротшильд заявив про готовність інвестувати в ініційований Ярославським проєкт створення бізнес-парку високих технологій “Екополіс ХТЗ”. Інвестиційна місткість проєкту, який називають Української Кремнієвої долиною і який входить в число ключових пріоритетів Стратегії розвитку Харкова, становить близько $1 мільярда.

Зокрема, Ротшильд назвав головним фактор, який може викликати довіру до України у міжнародних інвесторів: “Справа в людях, з якими ви ведете бізнес, партнерах: з DCH протягом останніх 15 років ми ведемо ще один бізнес – у мене є відмінний досвід роботи з ним. Він дуже чесний і бездоганний амбасадор України. Завдяки йому я приїхав сюди, щоб подивитися на Харків як місце для інвестицій”.

Натомість Олександр Ярославський подякував гостю за приїзд і за інтерес до “Екополіс ХТЗ”.

“Спасибі моєму другові – Натаніелю Ротшильду. Ми півночі розмовляли щодо цього проєкту, і він висловив бажання взяти участь не тільки порадою, а й своїми знаннями, зв’язками – це буде серйозним локомотивом”, – сказав Олександр Ярославський.

Ярославський також розповів журналістам, що обговорив з Натаніелем ще один напрямок співпраці: створення великого сучасно шопінг-молу в Харкові неподалік від стадіону “Металіст”.

“Харкову пощастило, що пан Ротшильд приїхав, своїми очима все побачив – він не вперше в Харкові, але в останній раз він був тут понад 10 років тому. Я йому дуже вдячний і впевнений, що разом ми чесно, вигідно і з користю для Харкова і харків’ян реалізуємо серйозні проєкти”.

Коментарі