Синєгубов: Ворог обстрілює Харківщину до 60 разів на добу

Кожен день російські терористи обстрілюють територію Харківської області до 60 разів. Від обстрілів потерпають обласний центр, населені пункти півночі регіону, Вовчанської громади Чугуївського району та Куп’янського району.

Про це розповів голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі Національного телемарафону.

Російська ракета влучила у приватний сектор під Харковом, у місті — масштабна пожежа

«У нас обстрілюється щонайменше від 40 до 60 разів населені пункти на півночі нашої області, які знаходяться на кордоні з російською федерацією. Окрім того, Вовчанський напрямок, Куп’янський напрямок, де наразі проходять найактивніші бойові дії у нас по області й фактично проходить лінія фронту. Там ворог постійно намагається бити по позиціях наших військових, намагається прориватись, однак зазнає втрат й відходить» – розповів він.

Через терористичні обстріли з деяких населених пунктів області йде евакуація мешканців. Наразі нема примусової евакуації – мешканці виїжджають добровільно. Першочергово проводиться евакуація дітей.

«Силоміць ми ще нікого не вивозили. Пояснюємо, роз’яснюємо. Люди дослухаються, і звичайно, що ці заходи у нас лише для того, щоб Національна поліція мала ширші повноваження для безпеки наших людей» – підсумував Синєгубов.

Коментарі