Скандал з російським громадянством: у СБУ підтвердили, що заступник голови Харківської облради має паспорт РФ

Про це 15 липня на своей Facebook-сторынцы повідомила народний депутат Ірина Фріз.

“Пройшло майже півроку з моменту мого першого звернення до СБУ про наявність російського громадянства у заступника голови Харківської обласної ради – Богдана Мальованого. Півроку СБУ мовчало та нарешті відповіло. Із цієї відповіді випливає, що пан Мальований має російське громадянство. З 24 лютого Харків та область жодного дня не були без обстрілів, сотні загиблих, тисячі жертв, знищено понад 50% інфраструктурних та цивільних об’єктів, економіка регіону працює максимум на 20% від довоєнного становища, але це не заважає Мальованому і далі станом на сьогодні, бути заступником голови обласної ради! Вважаю, що ті, хто висунув його кандидатуру і знали або не здійснили відповідну перевірку цієї особи, повинні нести як посадову, так і політичну відповідальність. Чи є потреба нагадувати хто це?”, — йдеться у повідомленні. 

У СБУ на депутатський запит відповіли, що не перевіряли кандидатуру Богдана Мальованого перед призначенням на посаду. У той же час представники спецслужби наголосили, що інформація про російське громадянство чиновника знаходиться у відкритих реєстрах.

Раніше заступник голови Харківської облради Богдан Мальований відповів на звинувачення в отриманні російського громадянства. Він запевняв кореспондента Newsroom, що ніколи не звертався за документами країни-агресорки.

Довідка. Богдан Мальований став депутатом Харківської обласної ради від партії “Опозиційна платформа – За життя”. Народився у місті Артемівськ Донецької області. 2018 року закінчив Національний юридичний університет ім. Ярослава Мудрого та Донецький національний технічний університет.

З 2013 року працював юрисконсультом аутсорсингової компанії “Діамант”. З 2018 по 2020 рік був начальником відділу митних оформлень компанії Артвайнері (Артемівський завод шампанських вин). Дев’ять місяців перебував на посаді директора представництва Інституту експертно-технічних рішень в будівництві у Харківській області. У листопаді 2020 року був директором філії держпідприємства “Укрдержбудекспертиза”. У жовтні 2020 року став депутатом облради. У листопаді 2021 року обійняв посаду заступника голови облради замість Андрія Малиша, якого звинуватили у хабарництві.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі