Служить у ПВК “Вагнер”: найманцю з Харківської області повідомили про підозру (Фото)

Правоохоронці викрили мешканця Харківської області, який є найманцем у ПВК “Вагнер”. Про це 14 жовтня повідомили в Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, мешканець смт Васищеве Харківського району у 2014 році вступив до так званої ротно-тактичної групи “Карпати”, що входить до складу приватної військової компанії “Вагнер”.

Згодом у Краснодарському краї РФ, де базується вказана РТГ, фігуранта призначили на посаду стрільця. Після “присвяти” вагнерівець воював на боці країни-агресора на тимчасово окупованих територіях Донеччини, а після 24 лютого перебазувався на харківський напрямок.

У 2015 році терористи ДНР нагородили найманця нагрудним знаком “Георгіївський хрест Донецької Народної Республіки”.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження. Фігуранту заочно повідомили про підозру за статтею 260 (“участь у діяльності незаконного збройного формування”) КК України.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі