Служив у “народній міліції ЛНР”: мешканця Донецької області засудили до 10 років ув’язнення (Фото)

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України.

За даними слідства, у липні 2021 року мешканець Амвросіївки Донецької області уклав контракт та вступив на “службу” у так званому “2-му АК народної міліції ЛНР”.

Фігурант організовував роботу з підготовки підрозділу збройного опору силам ООС. З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну заступник командира роти окупаційної армії держави-агресора воював у Луганській області. У липні 2022 року засуджений отримав поранення під час боїв на Донеччині, після чого військовослужбовці ЗСУ взяли його в полон.

Суд визнав чоловіка винним за статтею 110 (“посягання на територіальну цілісність України”) та 260 (“участь у непередбачених законом збройних формуваннях”) КК України та засудив до 10 років ув’язнення.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі