Соцправіцники та “банкір”: СБУ викрила п’ятьох колаборантів на Луганщині

Співробітники Служби безпеки України встановили особи і зібрали доказову базу відносно п’яти колаборантів, які допомагають РФ підтримувати окупаційний режим на Луганщині.

Загони “путінюгенд” у Маріуполі: діти колаборантів маршують зруйнованим містом (Відео)

Зокрема, слідчі СБУ повідомили про підозру колишній директорці “Центру надання соціальних послуг” Кремінської міської ради, яка в умовах воєнного часу перейшла на бік ворога.

“Наразі вона “працює” в окупаційній адміністрації, імітуючи існування соціального захисту населення. Зокрема, бере участь у пропаганді, просуваючи антиукраїнські фейки та кремлівські наративи”, – сказано у повідомленні.

Ще одна зрадниця добровільно обійняла посаду так званого “заступника начальника управління праці та соцзахисту населення адміністрації Сватівського району “ЛНР”. Крім того, СБУ задокументувала, що 47-річна мешканка окупованого Луганська очолила “митний пост Мілове”.

“Окупанти доручили жінці виконувати організаційно-розпорядчі функції та забезпечувати надходження “митних платежів” для їхніх потреб”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Допоміг перекинути бронетехніку рф: СБУ викрила чиновника-колаборанта

Окрім того, перед законом постане “банкір”, який за пропозицією загарбників очолив відділення “держбанку ЛНР” у селищі Біловодськ. Він виконує накази російських кураторів щодо запровадження на тимчасово окупованій території “рубльової зони” та імітує існування фінансової системи в терористичній організації “ЛНР”.

СБУ зібрала доказову базу і щодо злочинної діяльності так званого заступника прокурора Марківського району генеральної прокуратури “ЛНР”. Задокументовано, що 34-річний уродженець РФ, який мешкав у тимчасово окупованому Луганську, добровільно обійняв цю “посаду”. Наразі він служить окупаційному режиму, створеному агресором для придушення спротиву місцевих мешканців і переслідування українських патріотів.

СБУ проводить досудове розслідування за статтею 111-1 (“колабораційна діяльність”) КК України. Зрадрикам загрожує до 10 років колонії.

Коментарі