Справа на 2,6 мільярда гривень: суд дозволив заочно розслідувати схеми харківського олігарха

Прокуратура займеться розслідуванням великого розкрадання грошей, в якому підозрюють Сергій Курченко – младоолігарха з орбіти президента-втікача Віктора Януковича.

Як повідомила генеральний прокурор Ірина Венедиктова, Київський районний суд Одеси задовольнив клопотання прокурорів та дозволив заочно розслідувати справу стосовно Сергія Курченка. Бізнесмена, який раптово з’явився за часів правління Віктора Януковича, підозрюють у виведенні з економіки України 2,6 мільярда гривень.

Ярославський розповів, скільки витратив на “Металіст” та коли офіційно повернеться у футбол

За даними слідства, з 2012 по 2014 роки Курченко організував фіктивний транзит нафтопродуктів через територію України. За підозрою слідчих, нафтопродукти продавали на території країни без сплати податків і зборів. Збитки від такої діяльності оцінили у 2,6 мільярда гривень.

 

Документи оформлялися через Одеський нафтопереробний завод та ТОВ” Лагуна-Рені”, які Курченко викупив для прикриття фіктивної схеми. За останніми даними, після Революції Гідності він знаходиться на території Російської Федерації.

Міськрада просить передати у власність Харкова майно “Металіста”

Нагадаємо, у травні 2017 року прокуратура направила Курченку повідомлення про підозру у створенні злочинної організації та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Коментарі