Стало відомо, чим займаються батьки 16-річного водія Infiniti і де він навчався

Автомобіль Infiniti, на якому 16-річний Микола Харківський потрапив у ДТП, зареєстрований на його матір. Посвідчення водія хлопцю не видавали зовсім. За вказаним фактом слідчі внесли відомості до Реєстру досудових розслідувань за статтею 287 Кримінального кодексу України за допуск за кермо особи, яка не має права керувати транспортним засобом. Про це сьогодні журналістам повідомив начальник відділу розслідування злочинів у сфері транспорту слідчого управління облУНП Олександр Умніков.

“Мене відмажуть, і я житиму за кордоном”: сестра постраждалого у страшній ДТП розповіла про мажора за кермом

Newsroom з’ясував із відкритих джерел, що мати неповнолітнього підозрюваного була засновником ТОВ “Фінансова ініціатива”, яке надавало брокерські послуги та проводило операції з цінними паперами. Батько 16-річного хлопця Михайло Харківський займається оптовою торгівлею м’ясом та м’ясними продуктами. У соцмережах повідомляють, що він торгував на Центральному ринку. У поліції повідомили, що обидва батьки живуть у Харкові (у соцмережах поширювали інформацію, що мати живе в Автралії).

Newsroom вдалося зв’язатися телефоном з батьком 16-річного лихача, проте він відмовився говорити про свого сина та ДТП.

“Я не відповідатиму на ваші запитання, я дуже втомився”, – сказав Михайло Харківський, додавши, що перебуває з дружиною в розлученні і має намір допомогти постраждалим та сім’ї загиблого.

Також стало відомо, що Микола Харківський є студентом одного з харківських технікумів, а раніше навчався у приватній гімназії “Очаг”.

“Микола до нас зарахований був до п’ятого класу. Він навчався на дистанційній формі навчання, роботи він здавав на середньому та достатньому рівні, були і “10”. Два роки тому, одразу після дев’ятого класу батьки забрали документи”, – розповіла директор гімназії Лариса Середа.

Наразі Микола Харківський перебуває в ізолятері тимчасового утримання. Поліція та прокуратура наполягатиме на ув’язненні неповнолітнього під варту. Запобіжний захід йому суд визначить завтра.

Смертельна аварія у Харкові: родичі загиблого водія розшукують очевидців

Нагадаємо, ДТП сталося увечері 26 жовтня на перехресті проспекту Гагаріна та вулиці Одеської. 16-річний водій Infiniti летів червоним і зіткнувся з автомобілем Chevrolet Aveo. Внаслідок аварії 58-річний водій Chevrolet загинув на місці аварії. Також тяжкі травми зазнали троє пасажирів Infiniti – їх госпіталізували до реанімаційного відділення міської лікарні швидкої та невідкладної допомоги. За фактом ДТП слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху). 16-річного водія Infiniti затримали, йому загрожує до восьми років ув’язнення.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі