Після скандалу зі знесенням МАФів Терехов виніс на сесію міськради питання підтримки підприємців

Вночі напередодні сесії Харківської міської ради до порядку денного сесії було екстрено внесено пункт “деякі питання підтримки суб’єктів господарювання Харківської міської територіальної громади” Про це свідчить порядок денний сесії, який є у нашому розпорядженні.

Учора ввечері пункту про підтримку підприємців на порядку денному ще не було. Доповідачем із цього питання призначено заступника міського голови Сергія Кузьміна.

Рішення внести до порядку денного це питання було ухвалено після великого громадського резонансу та уваги ЗМІ до питання масового знесення МАФів у Харкові. При цьому саму сесію перенесено з 16 листопада на 17 листопада.

Цього тижня стало відомо, що виконком міськради вимагає від власників МАФів орендної плати за довоєнними розцінками та за весь період повномасштабної російської агресії проти України. Плату вимагають навіть із тих підприємців, чиї кіоски були знищені під час обстрілів та тих, хто не міг працювати весь цей час з об’єктивних причин.

Напередодні у ЗМІ було оприлюднено прийняті таємно та без обговорення з представниками бізнесу рішення Виконкому про демонтаж понад 100 МАФів, які не змогли вчасно сплатити оренду. Процес знесення цих МАФів уже стартував. Це викликало серйозне обурення представників бізнесу.

Очевидно, великий суспільний резонанс змусив мера Харкова Ігоря Терехова терміново вносити до порядку денного питання “підтримки підприємців”.

Які саме рішення готує Терехов наразі невідомо, проте підприємці бояться, що Терехов просто намагається замилити очі громадськості та вимагають публічного обговорення цього питання з ними. А також насамперед скасування рішень міськради про демонтаж тих МАФів, щодо яких ці рішення вже ухвалені.

Коментарі