Світоліна виграла тенісний турнір у Чикаго

Вихованка харківської школи тенісу Еліна Світоліна здобула перемогу на турнірі WTA. У фіналі українці протистояла представниця Франції Алізе Корне.

Змагання в Чикаго були для нашої співвітчизниці останніми в рамках підготовки до турніру Великого шолома – US Open. На шляху до вирішального поєдинку Світоліна обіграла трьох француженок – Клару Бюрель, Фіону Ферро та Крістін Младеновіч, а також Ребекку Петерсон зі Швеції.

У фіналі наша спортсменка в двох сетах виявилася сильнішою Алізе Корне – 7: 5, 6: 4. Пізніше Світоліна, яка була єдиною тенісисткою з топ-30 на турнірі, заявила, що взяла участь в ньому “щоб набратися впевненості”.

Еліна Світоліна розповіла, як виграла медаль Олімпіади

Нагадаємо, раніше вона завоювала бронзову медаль на Олімпійських іграх у Токіо. У підсумковому матчі одиночного розряду перша ракетка України обіграла Олену Рибакін з Казахстану. Матч тривав 2 години 24 хвилини, рахунок – 1: 6, 7: 6, 6: 4. Еліна Світоліна завоювала п’яту бронзову медаль для України на Олімпіаді-2020 і першу в історії країни олімпійську нагороду в тенісі.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі