Священника з Ізюму, який проводив російським військовим екскурсії по собору, піймали п’яним за кермом

Справу щодо їзди в алкогольному сп’янінні Даниліва Миколи Степановича розглядав Київський райсуд міста Харкова. Як повідомили в “Харківському антикорупційномк центрі”, ПІБ цієї особи повністю співпадає з менем протоієрея Ізюмського Свято-Вознесенського кафедрального собору Ізюмської єпархії УПЦ Московського патріархату, який під час окупації міста проводив екскурсії по собору для російської армії.

Більше 30 священників УПЦ підозрюють у діяльності на користь рф — керівник СБУ

Як вказано в постанові суду, ввечері 19 серпня 2021 року у Харкові по вулиці Шевченко Микола Данилів керував транспортним засобом «Dacia Duster» з ознаками алкогольного сп`яніння: запах алкоголю з порожнини рота, різка зміна забарвлення шкірного покриву обличчя. Пройшов огляд на стан алкогольного сп`яніння у встановленому законом порядку на місці зупинки транспортного засобу з використанням газоаналізатора. З результатами Данилів був незгодний. Пройти огляд в закладі охорони здоров`я водій відмовився в присутності двох свідків.

На судове засідання Данилів не з`явився. 30 серпня 2022 року суд закрив провадження по справі. У рішенні сказано, що вина Даниліва у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння) повністю доведена та підтверджується матеріалами справи. Але суд закрив провадження по справі , бо закінчився строк притягнення до адміністративної відповідальності. Судове засідання відбулось пізніше ніж через рік після події.

Микола Данилів потрапив до сюжету російських пропагандистів, коли проводив екскурсію по собору для російських військових і так званих “священнослужителів” з росії. В сюжеті Данилів підкреслює, що священники собору спілкуються та взаємодіють з російською армією.

Керівник Ізюмської єпархії УПЦ втік до РФ і закликає росіян “не боятися смерті”

“Окупаційні священики разом з місцевим священиком-колаборантом освятили рашистський прапор “покров і захист” і благословили російських військових на подальші вбивства українців”, – йдеться в повідомленні українського священика Андрія Пінчука. Данилів показав окупантам собор, завів у вівтар.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі