“Того вечора з ними був ще один чоловік” – мама хлопчика, підозрюваного у вбивстві шестирічної Мирослави

Newsroom вдалося поспілкуватися з матір’ю 13-річного підлітка, якого підозрюють в умисному вбивстві шестирічної Мирослави, яке відбулося в Старому Салтові під Харковом.

За словами мешканки Харківської області Галини Ф., під час прогулянки його сина Богдана з Мирославою Третяк з ними був третій – чоловік.

“Увечері 28 липня я прийшла з роботи близько 17:30. Відразу після мене в будинок вбіг Богдан. Він взяв п’ятилітрову баклажку, налив у таз воду, роздягнувся та став прати свій одяг. Після цього син сказав, що піде до своїх знайомих в гуртожиток, де є безплатний Wi-Fi. Нічого не запідозривши, я розвісила одяг сина та вирушила на город”, – розповідає Галина Ф.

На зворотному шляху, близько 19:00, жінка зустріла сусідку Тетяну Третяк – маму загиблої дівчинки – зі старшою дочкою та власну дочку Аню. Вони стали розпитувати Галину про те, чи не бачила вона Мирославу. Галина Ф. сказала, що збирала огірки на своїй ділянці й про зникнення сусідської дівчинки їй нічого не відомо. При цьому жінка приєдналася до пошуків дитини.

Смерть шестирічної під Харковом: сім’я дівчинки розповіла про останні години життя та про підлітка

“Тоді ж Тетяна викликала поліцію – ну і понеслося. Хтось із місцевих жителів сказав, що бачив Мирославу з Богданом близько пекарні. Всі вирушили туди. Одному з поліцейських я назвала номер телефона сина. Він відповів на дзвінок, але не зізнався, де знаходиться. Через 20 хвилин нам вдалося вмовити його вийти. Він був дуже наляканий. Один з поліцейських, не місцевий, підбіг до нього, схопив за руку та став сильно трясти, тому син заплакав. Я спробувала заступитися за нього й мене підтримала слідчий з Вовчанська. Вона акуратно взяла Богдана за руку, стала спокійно говорити з ним повела до нас в квартиру”, – згадує Галина Ф.

Спілкування з правоохоронцями тривало до 03:00 ранку. Потім хлопчика доставили до Вовчанського районного відділу поліції. Мати весь цей час була з ним.

“Бився з дітьми, бив цеглою та палицею”: що відомо про підозрюваного у вбивстві шестирічної Мирослави

“Правоохоронці поставилися до нас із розумінням. Ніхто не кричав і не ображав. Увечері Богдан поїв і навіть трохи поспав. Вранці його відправили до Харкова, до спецприймальника. 29 липня до нього прийшла моя старша дочка Євгенія. Богдан розповів їй, що під час прогулянки з Мирославою з ними був ще один чоловік – Максим Б. За описом сина я зрозуміла, хто це. Він живе в Харкові, а в Старий Салтів приїжджає до своїх бабусі та дідуся. Він був судимий, ми думаємо на нього. За словами Богдана, цей чоловік запитав у нього: “Що, вона тебе вже заї ** ла?”.

Галина визнає: її син і Мирослава частенько сварилися, в злощасний день діти не поділили обруч. Однак в провину сина жінка не вірить і сподівається, що слідство зможе встановити всі обставини трагедії.

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі