Трьох наркоторгівців із Прикарпаття засуджено за контрабанду наркотиків під виглядом прального порошку (Фото)

Співпраця у розслідуванні Служби безпеки України та правоохоронних органів Європейського Союзу призвели до призначення довгострокових тюремних вироків організаторам міжнародного контрабандного каналу важких наркотиків.

Троє осіб з Прикарпаття очолювали міжнародну злочинну організацію, яка нелегально ввозила оптові партії іноземних наркотиків “Субутекс”, що містять небезпечну речовину бупренорфін, на територію України.

Для забезпечення прихованого транспортування наркотиків через кордони ЄС та України, злочинці поміщали їх у коробки прального порошку.

Усі троє були затримані в місті Івано-Франківську, при спробі ввозу контрабанди ще у 2019 році.

Протягом цього часу, завдяки спільним діям української спецслужби та правоохоронних органів ЄС, була зібрана переконлива доказова база щодо затриманих організаторів.

Один із них отримав 11 років позбавлення волі в Україні, двоє інших — по 10 років.

За цей період було встановлено та затримано інших учасників цієї наркогрупи, які перебували на території Європейського Союзу. Четверо з них вже були засуджені до тюремних строків на території ЄС, включаючи одного українця та трьох громадян Північної Африки.

Загалом, Службою безпеки України була задокументована контрабанда 35 тисяч наркомістких пігулок “Субутекс” на загальну суму понад 9 мільйонів гривень.

Харківські патрульні затримали чоловіка, який розповсюджував наркотики через “закладки”

З метою “легалізації” отриманих прибутків організатори цієї діяльності інвестували в придбання елітної нерухомості та автомобілів преміумкласу в Прикарпатті.

В Україні суд визнав трьох організаторів наркогрупи винними за чотирма статтями Кримінального кодексу України.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Івано-Франківській області в співпраці зі слідчими Національної поліції під керівництвом обласної прокуратури, а також у співпраці з Європолом та Євроюстом.

Коментарі