У 48 разів більше норми: в Сіверському Дінці виявили кишкову паличку

У Харківській області в список водойм, де не рекомендують купатися, додалися ще два об’єкти. У річках Сіверський Донець і Берестовий виявили підвищений вміст кишкової палички. Про це повідомили в обласному лабораторному центрі.

Перевірки провели в межах пляжів у місті Зміїв і селищі Зачепилівка. У першому випадку вміст кишкової палички перевищив допустиму норму у 48 разів, а в другому – на 22%.

Як і раніше небезпечними вважаються Олексіївський лугопарк, Удянський і Журавлівський гідропарк, а також Безлюдівське і Петренківське водосховище в Харкові. У регіоні також були виявлені три вогнища ротавірусу й один – гепатиту А. В цей список увійшли Петренківське водосховище, ставок “Копань” у Богодухові, а також річка Уди в Золочеві.

У Харкові на одній з водойм знайшли ротавірус: небезпечними для купання залишаються п’ять пляжів

Нагадаємо, раніше в Харкові потонув 16-річний хлопець. Як повідомили в облуправлінні ДСНС, юнак разом з матір’ю та своїм другом відпочивали на березі озера. Під час купання товариші відпливли на відстань 50 метрів від берега, майже на середину озера. Люди з берега побачили, що один з хлопців почав тонути та звернулися до чергових на посаді водно-рятувальної служби. Одного з хлопців вдалося врятувати, а другий – потонув.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі