У центрі Харкова російська ракета зруйнувала під’їзд житлового будинку: рятувальники розбирають завали (фото)

Про це 6 вересня з місця події повідомляє кореспондент Newsroom.

За словами заступника начальника головного управління з реагування на надзвичайні ситуації полковника служби цивільного захисту Анатолія Торяника, з-під завалів будинку вдалося врятувати трьох людей, одна жінка зазнала поранень.

“В історичному центрі Харкова стався обстріл. П’ятиповерхова будівля частково зруйнована. Під бетонними уламками виникла пожежа. Звичайним способом згасити полум’я немає можливості – заважають плити. Ми розбиваємо капітальні стіни для того, щоб подати пожежні стволи до джерела займання. Внаслідок влучення ракети один із під’їздів п’ятиповерхового будинку зруйнований від даху до самого підвалу. Це історичний центр Харкова, звичайний будинок, у якому мешкали мирні люди”, – розповів кореспонденту Newsroom Анатолій Торяник.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею 438 (“порушення законів та звичаїв війни”) КК України, повідомили у прес-службі прокуратурі Харківської області.

За попередніми даними, окупанти обстріляли Харків ракетами С-300, які випущені з території Білгородської області РФ.

Теги:

Працював кореспондентом та керував прес-центром у всеукраїнському виданні "КП в Україні"; був редактором регіонального сайту "Слобідський край"; редактором сайту KHARKIV Today; комунікаційним менеджером та журналістом у проектах USAID і Pact. Зараз — кореспондент та автор статей у Newsroom.
Показати всі пости

Коментарі