У Держпромі закрили оглядовий майданчик: вхід хочуть зробити платним

У вівторок, 5 жовтня, оглядовий майданчик на даху будинку Державної промисловості в центрі Харкова, закрили для відвідування. Всі заплановані відвідування скасували. Про це повідомили в Харківському організаційно-методичному центрі туризму.

Як розповіла Newsroom директор обласного Департаменту культури і туризму Людмила Терещенко, таке рішення прийняв директор КП “Держпром”, на балансі якого знаходиться локація.

“Для нас це стало повною несподіванкою, але зараз ведемо переговори, адже реконструкцію проводили коштами з обласного бюджету”, – повідомила Терещенко.

Харківський “Держпром” планує купити ліфт за п’ять мільйонів гривень

Керівник комунального підприємства Микола Чехунов у відповіді чиновникам ХОДА пояснив, що зробити відвідування безкоштовним планували тільки до 30-річчя незалежності України, а оскільки свята закінчилися, необхідно міняти підхід.

“Наш туристичний центр просив на честь 30-річчя відкрити майданчик для харків’ян і учасників різних ветеранських організацій – в порядку благодійності. На цьому вся справа закінчилася, переходимо на ту роботу, як годиться працювати. Відвідування буде платним, зараз вивчаємо питання, щоб вартість була прийнятною для людей. Думаю, ми за тиждень все підготуємо, працюватимуть фахівці, будуть проводити екскурсії, будуть гіди, які будуть розповідати про Харків, про Держпром”, – цитують Миколу Чехунова в облдержадміністрації.

У Харкові показали, як виглядає оглядовий майданчик на даху “Держпрому”

Нагадаємо, оглядовий майданчик на 12-му поверсі Держпрому відкрили 24 серпня. Пізніше в ХОДА розповіли, що вартість відвідування майданчика не буде перевищувати 100 гривень. Відвідувачів будуть ділити на групи по 20-25 осіб, тривалість однієї екскурсії складе одну годину.

Коментарі