У харківʼянина, який влаштував п’яний дрифт на майдані Свободи, вилучили автівку

У неділю, 22 жовтня, близько 21:30 водій автомобіля ВАЗ, який мав явні ознаки сп’яніння, здійснив низку грубих порушень ПДР та громадського порядку. Як повідомили у пресслужбі управління патрульної поліції, порушник був зупинений екіпажем поліцейських офіцерів громади, який був неподалік. Згодом на місце прибули патрульні поліцейські.

Під час спілкування правоохоронці виявили у водія ознаки алкогольного сп’яніння, тому запропонували йому пройти відповідний огляд. Огляд на стан сп’яніння чоловік пройшов за допомогою приладу Drager, результат якого склав 2,05 проміле, що перевищило допустиму норму в понад 10 разів.

При перевірці документів інспектори встановили, що 30-річний харківʼянин судом був позбавлений права керування транспортними засобами. Також впродовж року він двічі притягався до відповідальності за аналогічні правопорушення.

На кермувальника патрульні склали адміністративні протоколи за ч.3 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння особою, яка двічі протягом року піддавалась адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані сп’яніння) та за ч.5 ст. 126 (Повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування) КУпАП.

Інспектори вилучили автівку порушника та відправили на штрафмайданчик.

Також на місце викликали слідчо-оперативну групу. Слідчий внісвідомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 296 “Хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом”.

Досудове розслідування триває. Встановлюються всі обставини події.

Поліцейського, що застрелив чоловіка у Дніпрі затримано за фактом перевищення службових повноважень

Як повідомили очевидці події в Telegram-каналі “Автомобильный Харьков“, водій автомобіля “Жигулі” під’їхав на площу на “сходку”, щоб познайомитися з іншими автомобілістами та вирішив показати можливості своєї машини. При цьому чоловік був п’яний. Свідки виклали відео, на якому видно, як поліція безуспішно намагалися зупинити порушника. В результаті затримати “дрифтера” вдалося, коли його машина заглохла.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі