У Харківській області арештували колаборанта, якого раніше суд випустив під заставу

Під час окупації села Борисівка Харківського району 64-річний мешканець співпрацював з російськими військовими. Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, у червні чоловік прийняв пропозицію окупантів та обійняв посаду так званого «старости» населеного пункту. Представив «очільника» села російський військовий під час проведення урочистого «заходу», де колаборант оголосив про початок виконання своїх повноважень. 

Пізніше правоохоронці затримали зрадника. Проте ухвалою слідчого судді Октябрського районного суду Полтави від 7 жовтня 2022 року чоловіку було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати місце свого проживання.   Прокурори не погодились із вказаним судовим рішенням та подали апеляційну скаргу.  

На початку січня 2023 року Харківський районний суд Харківської області, який розглядає цю справу, обрав колаборанту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у сумі 107 360 гривень. Обвинувачений вказану суму вніс, вийшов на свободу та порушив покладені на нього процесуальні обов‘язки.

Окружна прокуратура звернулась до суду з клопотанням про передачу застави в дохід держави на підтримку ЗСУ та зміни запобіжного заходу. 24 січня 2023 року Харківський райсуд Харківської області задовольнив клопотання прокуратури та взяв обвинуваченого під варту. Внесену ним заставу передадуть на потреби української армії.

За даними “Харківського антикорупційного центру”, підозрюваним є Георгій Багдасарян.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі