У Харківській області цього року відновлюють 48 багатоквартирних будинків після обстрілів РФ

Загалом цьогоріч у регіоні тривають роботи з відновлення 62 об’єктів, пошкоджених внаслідок дій російських окупантів. На їх ремонт виділено 1 мільярд 162 мільйони гривень з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника Харківської обласної військової адміністрації Євген Іванов.
 
«У пріоритеті – відновлення житлового фонду, об’єктів соціальної та критичної інфраструктури. Ще один об’єкт фінансувався виключно за кошти місцевого бюджету – це будинок у Чугуєві, відновлення якого закінчили наприкінці серпня», – розповів Євген Іванов.   
 
Серед об’єктів житлового фонду відновлюють 48 багатоквартирних будинків. Зокрема, вже закінчили роботи у соціальному гуртожитку в Золочеві, будинку в Старому Салтові та 2 будинках у місті Дергачі. На завершальній стадії перебуває 12 об’єктів: 2 будинки в Лозовій, 2 – в Старому Салтові, по 1 – в Чугуєві та Новій Гусарівці, 6 – у Дергачах.    
  
«Упродовж листопада буде завершено 9 будинків у Дергачах, 14 об’єктів у Старому Салтові та 1 – в Балаклії. Розпочаті роботи із відновлення 3 будинків у Руській Лозовій та 3 – в Ізюмі. Також 2 об’єкти є перехідними на наступний рік – це багатоквартирні будинки в Докучаєвському та Рогані», – зазаначив Євген Іванов. 

Зруйнований будинок на Ужвій, 82: у Харкові розпочали підготовчі роботи до демонтажу підʼїзду (Відео) 

На Харківщині зараз відновлюють 8 закладів охорони здоров’я коштом фонду ліквідації наслідків збройної агресії: обласну дитячу лікарню, Центр первинної медико-санітарної допомоги в місті Дергачі, а також 6 амбулаторій – у селищі Старий Салтів, селах Лісне, Малі Феськи, Черкаська Лозова. Роботи повністю завершені в селах Руська Лозова та Великі Проходи. За кошти обласного бюджету проводиться ремонт в обласній травматологічній лікарні. 
  
«Тривають роботи з відновлення адміністративних будівель у місті Ізюм та селі Руська Лозова. За планом завершити ремонт об’єктів мають у жовтні-листопаді наступного року», – додав Євген Іванов.   
 
Тривають роботи з відновлення 3 закладів освіти – в Старому Салтові, Мерефі та Люботині. Ще на одному об’єкті – в Чугуєві – триває процедура отримання дозволу на виконання будівельних робіт.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі