У Харківській області просять прибрати ритуальну символіку з узбіч доріг

У Харківській області на узбіччях доріг знайшли 74 кенотафа, присвячених жертвам аварій. Родичів загиблих просять прибрати їх на безпечну відстань від смуг руху. Про це заявили в Службі автомобільних доріг Харківської області.

Смертельна ДТП на Московському проспекті: водія відправили за грати

На думку дорожників, подібні пам’ятники можуть негативно впливати на водіїв. Хрест чи цілий надгробок з квітами може відволікати учасників дорожнього руху від управління, а також наводити на сумні думки.

“Звертаємося до родичів загиблих, по можливості просимо прибрати або перенести предмети ритуальної символіки за межі узбіч, на безпечну відстань від дороги. Через те, що пам’ятники заважають дорожньому руху, оскільки встановлені в недозволеному місці”, – заявили в САД.

2.jpg

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

Нагадаємо, раніше в Харківській області вандали розмалювали надгробки, розбили вази та розкидали квіти на місцевому кладовищі біля інтернату. Як повідомили у відділі комунікації поліції регіону, інформацію зареєстрували в Єдиному обліку заяв і повідомлень Куп’янського райвідділу поліції. У соцмережах повідомили, що неповнолітні записали акт вандалізму на відео і виклали в TikTok.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі