У Харківській області школяр з матір’ю отруїлися грибами

Жителі селища Пересічне Харківського району зібрали в місцевому лісі гриби, які вони прийняли за сироїжки. Після того як їх вжили, просмажили в “клярі” без попереднього відварювання, і матері, і дитині стало погано. Про це сьогодні повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

У Харківській області сімейна пара отруїлася грибами

Перші симптоми отруєння, які з’явилися у постраждалих, – слабкість і порушення травлення. У хлопчика вранці наступного дня також виникла блювота. Школяра в стані середньої важкості госпіталізовано до лікарні, де він продовжує проходити лікування. Мати від госпіталізації відмовилася, оскільки симптоми отруєння у неї пройшли.

За даними центру контролю та профілактики хвороб, це вже другий в цьому році випадок отруєння дикорослими грибами на території регіону.

Під Харковом школярка отруїлася лісовими грибами

Нагадаємо, раніше харків’янка отруїлася грибами під час відпочинку в горах в Івано-Франківській області. Щоб доставити 30-річну жінку в лікувальний заклад, була потрібна допомога рятувальників. Близько трьох кілометрів вони несли її по гірській місцевості на ношах, а потім проїхали ще сім кілометрів, щоб передати медикам.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі