У Харківській області судитимуть рекетира, який вимагав від підприємця 10 тисяч доларів

Правоохоронці направили до суду обвинувальний акт стосовно раніше судимого 43-річного чоловіка за фактом вимагання передачі чужого майна з погрозою спричинення тяжких тілесних ушкоджень потерпілому, вчиненого в умовах воєнного стану.

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, підозрюваний у Первомайському вимагав у підприємця «повернення» неіснуючого боргу в сумі 10 тисяч доларів. У випадку відмови передати цю суму коштів зловмисник погрожував 31-річному потерпілому фізичною розправою. З метою залякування та підтвердження своїх намірів обвинувачений заволодів автомобілем «ВАЗ 2110», який належить підприємцю.

Підприємець передав зловмиснику першу частину суми в розмірі 5 тисяч доларів. Зловмисник продовжив висловлювати погрози потерпілому, вимагаючи передати йому залишок «боргу». Рекетира затримали під час передачі йому ще 2 500 доларів.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Його справу розглядатимуть у Первомайському міськрайонному суді Харківської області. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до д12 років з конфіскацією майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі