У Харківській області затримали депутата, який співпрацював з росіянами

57-річний мешканець міста Куп’янськ був обраний депутатом Куп’янської районної ради в жовтні 2020 року. Як тільки окупанти захопили населені пункти Харківщини, чоловік перейшов на бік ворога. Про це повідомили у відділ комунікації поліції Харківської області.

У Куп’янську затримали колаборанта, який влаштувався «експертом» до окупаційної поліції і фабрикував справи проти українців

6 липня 2022 року наказом так званого «и.о. главы временной гражданской администрации Купянского района Харьковской области» зловмисника було призначено на посаду «исполняющего обязанности начальника отдела здравоохранения» оккупаційної адміністрації. Колишній народний обранець активно працював на новій посаді та виконував обов’язки, пов’язані зі здійсненням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій.

Зраднику оголосили про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч.5 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає тюремне ув’язнення на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від д10 до п15 років та з конфіскацією майна або без такої. Зловмисника затримали.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі