У Харківській області затримали поліцейського-зрадника, який не зміг втекти до РФ і ховався на горищі

43-річний старший сержант Національної поліції, який обіймав посаду поліцейського у відділі реагування патрульної поліції Куп’янського районного відділення, наприкінці травня добровільно погодився служити російсько-окупаційним військам. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Зрадник із власної ініціативи написав заяву до окупаційної адміністрації, уклав з її ватажком трудовий договір та був призначений інспектором чергової частини так званого “управления внутренних дел военно-гражданской администрации Харьковской области”. На підтвердження отриманої посади окупанти видали йому відповідне посвідчення та поліцейську форму з фейковими шевронами.

Що пропонує онлайн-аптека

На цій посаді зловмисник приймав від населення заяви та повідомлення про правопорушення, оформлював відповідні документи, чим створював умови для функціонування незаконного правоохоронного органу агресорів, забезпечував становлення і зміцнення російської влади на тимчасово окупованій території Куп’янського району. З окупантами зловмисник співпрацював до вересня, отримуючи за свою “службу” 45 тисяч рублів на місяць (близько 23 тияс гривень).

З лав Національної поліції України чоловіка звільненили у червні.

У пресслужбі Харківської облпрокуратури додали, що після деокупації Куп’янська зрадник хотів втекти з окупантами до РФ, але не вийшло. Тривалий час він переховувався по закинутих будівлях. Правоохоронці затримали чоловіка у Куп’янську, коли він вкотре заховався на горищі одного з приватних будинків.

Експоліцейському повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. За такий злочин зраднику загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показати всі пости

Коментарі