У харківській “Якіторії” показали кухню після дезінфекції (Фото)

21 липня в ресторані на вулиці Квітки-Основ’яненка, 7, де раніше отруїлися 90 осіб, показали, як виглядає кухня після дезінфекції.

Керівник ресторану Тетяна Бей каже: як тільки надійшли перші дзвінки від отруєних, на кухні списали всі заготівлі, коли ж кількість постраждалих зросла, прийняли рішення тимчасово закрити ресторан.

photo5458776508798710432.jpg

“Всіх співробітників, які працювали 15 червня, відсторонили від роботи та направили на аналізи. Ми закрили ресторан, щоб знайти проблему й виконати рекомендації Держпродспоживслужби та СЕС. Абсолютно всі співробітники здали аналіз. Так вийшло, що один з працівників виявився носієм бактерії сальмонели. Ми відправили його на лікування, і після проходження курсу він повторно здав тести. Зараз він абсолютно здоровий”, – говорить Бей.

photo5458776508798710431.jpg

За словами управительки, на кухні провели планову дезінфекцію та дератизацію за рекомендацією медиків, попри те, що в закладі немає ні мишей, ні тарганів. Крім того приміщення обробили за допомогою спецприладу, який вбиває хвороботворні бактерії, з-поміж яких кишкова паличка, сальмонела та стафілокок. Водночас на кухні замінили інвентар, купивши нові ножі та дошки.

photo5458776508798710435.jpg

“Ми дотримувалися всіх стандартів і вимог, але від людського фактора ніхто не застрахований. Після повторних перевірок і тестів, ми відкрилися. Ми абсолютно чисті. За час роботи після відкриття ніяких скарг і нарікань не надходило”, – розповіла Тетяна Бей, додавши, що компанія компенсувала лікування постраждалим відвідувачам, виплативши понад 200 тисяч гривень.

Коментарі