У харківському екопарку хочуть робити сувеніри з вовни альпак

У Фельдман Екопарк привезли партію тварин з Південної Америки. Майже чотири десятки альпак поселили в спеціальній локації, яку раніше створили для них. Про це повідомили в соціально-гуманітарному мультикомплексі.

Фельдман Екопарк скасував безкоштовні автобуси

“Приїхали до нас альпаки родом з Перу. В основному це самки – тварини репродуктивні, з хорошим генотипом. Ми плануємо з’єднати їх з нашими сімома самцями та розраховуємо на поповнення альпачого стада”, — розповіли в екопарку.

При цьому тварин привезли не тільки для розваги – в мультикомплексі хочуть використовувати їх шерсть для створення теплих сувенірів. Подібний продукт набагато вигідніше, ніж вироби з овечої вовни. По-перше, в шерсті альпаки майже немає ланоліну і тому вона гіпоалергенна. А по-друге, вона практично не колеться та дозволяє вибрати будь-який необхідний відтінок – від білого до синяво-чорного.

Вовків, яких контрабандисти намагалися вивезти під виглядом собак, доставили в харківський екопарк

Нагадаємо, раніше в харківський екопарк привезли велику групу тварин з Ізраїлю. В екопарку поповнилася колекція гігантських кенгуру і тамаринів. Побачити мавпочок, чиєю батьківщиною є ліси Південної Америки, харків’яни зможуть вже навесні. Поки вони будуть жити в зимових вольєрах експозиції “Мадагаскар”. Крім того, в зооколекції з’явилися дві самки чорних лемурів та самець кільцехвостого лемура.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показати всі пости

Коментарі